Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kompletní krmná směs pro výkrm prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001582" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001582 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0023/uv023262.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0023/uv023262.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kompletní krmná směs pro výkrm prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kompletní krmná směs pro výkrm prasat obsahuje lněný šrot. Použití krmné směsi umožní zlepšit skladbu mastných kyselin a poměr n-6/n-3 PUFA ve vepřovém mase.Směs byla podávána v sypké formě ad libitně 40 vykrmovaným prasatům. Prasata tuto směs přijímalaa trávila bez problémů. Krmná směs neměla negativní vliv na jatečnou hodnotu a kvalitu masa. U pokusné skupiny byl zjištěn pozitivní vliv přídavku lněného šrotu do krmné směsi na obsah esenciálních kyselin linolové a ?-linolenové ve vzorcích svaloviny ihřbetního tuku. Podíl n-6/n-3 ve vzorcích svaloviny pokusných prasat byl výrazně zredukován na doporučenou hodnotu.

  • Název v anglickém jazyce

    Complete feed mixture for fattening pigs

  • Popis výsledku anglicky

    Complete feed mixture for fattening pigs contains linseed. The feed mixture improves fatty acid content and n-6/n-3 polyunsaturated fatty acid ratio in pork. The feed mixture was used in fattenin period ad libitum in 40 pigs. Pigs accepted the mixture without serious problems. The indigestion was not detected. The feed mixter did not negatively influence carcass value and meat quality parameters in pigs. In experimental group of pigs was found the positive effect of the mixture on essential fatty acidscomposition in muscle and fat samples. The n-6/n-3 PUFA ratio was reduced towards recommended level in experimental group.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    23262

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i., Praha - Uhříněves, CZ.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)