Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ekonomické aspekty výkrmu býků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000902" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000902 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ekonomické aspekty výkrmu býků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V metodice jsou uvedeny základní podmínky příznivé ekonomiky výkrmu býků. Mezi ně patří dodržení výše průměrných přírůstků u býků masných a mléčných plemen (1200 resp. 1000 g denně), vysoké porážkové hmotnosti (700 resp. 650 kg v živém), takové ceny zástavových býčků, které umožňují ekonomicky efektivní výkrm, dobrý zdravotní stav býků, minimum úhynů a nutných porážek, vysoká jakost jatečných zvířat a zajištění odbytu za výhodné ceny. Předpokladem je optimální výživa, kvalitní práce ošetřovatelů a úspornost nákladových položek. Hodnocení systémem SEUROP je stimulem pro zvyšování jakosti. Nezbytná je předběžná analýza při zavádění odvětví a každoroční hodnocení výsledků produkce.

  • Název v anglickém jazyce

    Economic aspects of bull fattening

  • Popis výsledku anglicky

    In the methodology, the basic requirements for good economics of bull fattening are described. These include meeting the rate of average daily weight gains in bulls of meat and dairy breeds (1200 and 1000 g, respectively), high carcass weights (700 and 650 kg of live weight), such prices of bull calves for fattening as provide economically effective fattening, good health state of bulls, minimum mortality and emergency slaughters, high quality of slaughter animals and secured bargain market price. The optimal nutrition, skilled staff and cost-effectiveness are the prerequisites. The SEUROP system classification is a stimulus for quality improvement. A preliminary analysis in introduction of bull fattening branch and the annual evaluation of productionresults are necessary.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    978-80-7403-020-8

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    jsou popsány možnosti zlepšení ekonomických ukazatelů výkrmu býků

  • Ekonomické parametry

    dodržením hlavních ekonomických zásad výkrmu býků lze dosáhnout zvýšení ekonomiky výroby hovězího masa

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministarstvo zemědělství ČR Praha

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku