Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv haplotypů CSN2 a CSN3 na parametry kvality a syřitelnosti mléka u českého strakatého skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000939" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000939 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv haplotypů CSN2 a CSN3 na parametry kvality a syřitelnosti mléka u českého strakatého skotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U krav českého strakatého skotu byly stanoveny genotypy CSN2 (beta kasein) a CSN3 (kapa kasein) a parametry kvality a syřitelnosti mléka. Cílem práce bylo zjistit společný vliv haplotypů genů CSN2 a CSN3 na parametry produkce, kvality a syřitelnosti mléka. Celkem bylo detekováno 20 kombinací haplotypů. Statisticky významný vliv genů byl prokázán na celkový obsah bílkovin v mléce, obsah čistých bílkovin, obsah kaseinu, kaseinové číslo, dobu sýření, kvalitu a pevnost sýřeniny.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of CSN2 and CSN3 haplotypes on milk quality and coagulation properties in Czech Fleckvieh

  • Popis výsledku anglicky

    Czech Fleckvieh cows were investigated for CSN2 (beta-casein) and CSN3 kappa-casein) genotypes and quality parameters and coagulation properties of milk. The objective of this study was to determine the joint effects of CSN2 and CSN3 haplotypes on the parameters of production, quality and coagulation of milk. Twenty haplotype combinations were detected. A significant effect of genes was found in milk protein content, true protein content, casein content, casein number, coagulation time, curd quality andcurd firmness.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: STRATEGIE CHOVU DOJNIC V KONKURENČNÍCH PODMÍKÁCH</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus