Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001351" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001351 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zjistit vztah mezi různým způsobem dojení a kvalitou ovčího mléka na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet Escherichia coli) v mléce. Ve 3 chovech dojených ovcí bylo sledováno dvacet bahnic v období celé laktace. Jedna skupina v počtu 10 bahnic byla dojena v průběhu celé laktace ručně a druhá skupina (10 bahnic) dojicím strojem. Vzorky mléka byly bahnicím odebírány jedenkrát za měsíc. Zjištěná data bylastatisticky vyhodnocena metodou analýza kovariance v programu Statistica. Vzorky mléka strojně dojených ovcí měly statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a koliformních bakterií v porovnání se vzorky mléka ručně dojených ovcí.

  • Název v anglickém jazyce

    Is microbiological quality of sheep milk influenced on different ways of milking?

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to find out the relationship between the different ways of milking and milk quality of sheep on the basis of the determination of selected microbiological parameters (total bacterial counts, the number of total coliforms, the number of Escherichia coli) of milk. In the three farms of sheep were milked twenty ewes during the lactation period. The first group (20 ewes) was milked by hand and second group (20 ewes) was milked by milking machine. Milk samples were collected once amonth.The experimental data were analyzed by analysis of covariance in the programme Statistica. Milk samples of machine milked sheep had significantly higher total bacterial count and total coliform bacteria in compared with milk samples of hand milkedsheep.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů