Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001365" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001365 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/10154.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/10154.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    "Mléko je v průběhu dojení vystaveno sekundární kontaminaci (celkové počty mikroorganismů, koliformní bakterie, aj.). Jejími hlavními zdroji jsou znečištěné povrchy mléčné žlázy i jejího okolí, ruce a oblečení dojiče, prostředí stáje nebo dojírny, dojicízařízení, voda a také další manipulace s mlékem. Jedním z nejzávažnějších zdrojů kontaminace mléka jsou dojicí stroje. Sebemenší zbytky mléka jsou velmi dobrou živnou půdou pro mikroorganismy, které při nedodržení postupu a zásad čištění a dezinfekce dojicího zařízení významně zhoršují výslednou kvalitu mléka. Cílem práce je zjistit účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení ve třech chovech dojných ovcí."

  • Název v anglickém jazyce

    The effectiveness of cleaning and disinfection of milking equipment for sheep

  • Popis výsledku anglicky

    Milk is exposed to secondary contamination during milking (total bacteria count, coliform bacteria, etc.). Main sources of contamination are dirty surfaces of the mammary gland and its surrounding, hands and clothes of milkers, environment, stable or parlor, milking equipment, water and other manipulation of milk. One of the most important sources of contamination of milk are milking machines. Slightest remnants of milk are very good substrate for microorganisms, which significantly impair the final quality of milk in compliance with the procedure and principles of cleaning and disinfection of milking equipment.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů