Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001479" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001479 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11116.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11116.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zjistit úroveň mikrobiální kontaminaci povrchu struků při použití dvou různých dezinfekčních přípravků (A - na bázi kyseliny mléčné, B - na bázi chlorhexidinu glukonátu a isopropylalkoholu). V individuálních stěrech byl stanovován celkový počet mikroorganismů (CPM), počet koliformních bakterií (CB) a počet Escherichia coli (E.coli) v souladu s ČSN. Zjištěná data byla vyhodnocena v programu Statistica. Na povrchu hrotu struků, ošetřených přípravkem B, byl zjištěn statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a počet E.coli než na povrchu hrotu struků ošetřených přípravkem A. Byla prokázána statisticky významně vyšší mikrobiální kontaminace povrchu struků po ošetření přípravkem B.

  • Název v anglickém jazyce

    How to select a disinfectant for the treatment of teats before milking?

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the level of surface microbial contamination of teats after treatment by using two different disinfectants (A - based on lactic acid, B - based on chlorhexidine gluconate and isopropyl alcohol). The total bacteria count (TBC), total coliform count (TCC) and the total Escherichia coli count (E. coli) were assessed in individual swaps from teats in accordance with ISO standards. The observed data was evaluated by the Statistica software. There were detected significantly higher the total bacteria count and the total E. coli count on the surface of the teat treated with disinfectant B than on the surface of the of teats treated with disinfectant A. According the obtained data it is possible to tell that a significantly higher microbial contamination has been proved on the surface of teats after treatment of disinfectant B.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů