Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Produkce, ceny a možnosti zlepšení výsledků chovu prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001494" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001494 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11131.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11131.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Produkce, ceny a možnosti zlepšení výsledků chovu prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V letech 2004 až 2010 se ve státech EU se stavy prasat snížily o cca 5 % a porážky prasat a výroba vepřového masa se zvýšily o cca 4 a 5 %, v ČR stejné ukazatele poklesly o 37, 32 a 35 %. Při téměř konstantní spotřebě na obyvatele se ve stejném období soběstačnost v produkci vepřového masa zvýšila v EU o cca 2 %, v ČR o téměř 32 % poklesla. Mezi opatření, která by zlepšila uvedené a dalších ukazatele chovu prasat v ČR zlepšila, patří vedle dalšího zlepšování výrobních ukazatelů (počet selat na prasnicia rok, přírůstky hmotnosti prasat ve výkrmu aj.) snížení rozdílů mezi státy EU v přímých platbách na hektar, vyšší spotřeba domácích potravin, politická podpora agrárního sektoru aj.

  • Název v anglickém jazyce

    Production, prices and options for improving the results of breeding pig

  • Popis výsledku anglicky

    Between 2004 and 2010 in the EU countries the numbers of pigs fell by about 5% and slaughter of pigs and pig meat production increased by about 4 to 5%, the same indicators in ČR decreased by 37, 32 and 35%. In almost constant consumption per capita overthe same period of self-sufficiency in the production of pig meat in the EU increased by about 2%, in ČR decrease nearly by 32%. Among the measures that would improve this and other indicators of breeding pig in ČR, are in addition to other improving production indicators (number of piglets per sow and year, weight gain in fattening pigs, etc.) to reduce differences between EU countries in direct payments per hectare, higher domestic food consumption, political support of the agrarian sector, etc.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    71

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    33-36

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus