Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The substitution of synthetic sources of carotenoids in mixed feed for hens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001817" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001817 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13046.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13046.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The substitution of synthetic sources of carotenoids in mixed feed for hens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    ISA Brown hens were fed diets supplemented with the synthetic carotenoids Carophyll Red and Carophyll Yellow at 20 and 15 mg/kg, respectively; lutein at 250 mg/kg; and the algae Chlorella at 12.5 g/kg. The synthetic carotenoids, lutein and Chlorella significantly increased egg weight and shell weight and thickness and decreased the yolk/albumen ratio of the eggs. Lutein but not the Carophylls or Chlorella significantly increased the shell breaking strength. Furthermore, the carotenoids and Chlorella significantly increased yolk color, and the yolk redness increased significantly in the following order: control, Chlorella, Carophyll and lutein. Lutein and Chlorella increased the yellowness of the yolks. Supplementation of feed with lutein and Chlorellasignificantly increased the concentration of lutein and zeaxanthin in the yolks.

  • Název v anglickém jazyce

    The substitution of synthetic sources of carotenoids in mixed feed for hens

  • Popis výsledku anglicky

    ISA Brown hens were fed diets supplemented with the synthetic carotenoids Carophyll Red and Carophyll Yellow at 20 and 15 mg/kg, respectively; lutein at 250 mg/kg; and the algae Chlorella at 12.5 g/kg. The synthetic carotenoids, lutein and Chlorella significantly increased egg weight and shell weight and thickness and decreased the yolk/albumen ratio of the eggs. Lutein but not the Carophylls or Chlorella significantly increased the shell breaking strength. Furthermore, the carotenoids and Chlorella significantly increased yolk color, and the yolk redness increased significantly in the following order: control, Chlorella, Carophyll and lutein. Lutein and Chlorella increased the yellowness of the yolks. Supplementation of feed with lutein and Chlorellasignificantly increased the concentration of lutein and zeaxanthin in the yolks.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310002" target="_blank" >QJ1310002: Identifikace a řešení vybraných problémů ve výživě slepic a kvalitě vajec z kontrastních chovů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů