Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Carotenoids and egg quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002073" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002073 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14118.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14118.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15414/afz.2014.17.02.55-57" target="_blank" >10.15414/afz.2014.17.02.55-57</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Carotenoids and egg quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    From the viewpoint of consumers, great emphasis is placed on the colour of yolk. Hens cannot synthesize the pigments and thus the feed mixtures are source of pigments. Moreover, synthetic carophylls are used for colouring effect of yolk, but in this case, the limits must be observed in terms of human health. Therefore, natural alternatives are searched, which will have a similar colouring effect and will not negatively affect the egg quality. Natural sources of carotenoids such as carrot, alga Chlorella, marigold or lutein increase the concentration of health-promoting carotenoids in yolks and increase the quality of eggs. For practical use, there must be taken into account the price of natural sources of carotenoids.

  • Název v anglickém jazyce

    Carotenoids and egg quality

  • Popis výsledku anglicky

    From the viewpoint of consumers, great emphasis is placed on the colour of yolk. Hens cannot synthesize the pigments and thus the feed mixtures are source of pigments. Moreover, synthetic carophylls are used for colouring effect of yolk, but in this case, the limits must be observed in terms of human health. Therefore, natural alternatives are searched, which will have a similar colouring effect and will not negatively affect the egg quality. Natural sources of carotenoids such as carrot, alga Chlorella, marigold or lutein increase the concentration of health-promoting carotenoids in yolks and increase the quality of eggs. For practical use, there must be taken into account the price of natural sources of carotenoids.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310002" target="_blank" >QJ1310002: Identifikace a řešení vybraných problémů ve výživě slepic a kvalitě vajec z kontrastních chovů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Fytotechnica et Zootechnica

  • ISBN

  • ISSN

    1336-9245

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    55-57

  • Název nakladatele

    Slovak University of Agriculture

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    16. 9. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku