Rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002371" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002371 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15208.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15208.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se zabývá rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků. Výsledky sledování ukazují vliv plemene na složení hřbetu a stehen. Toto složení je ovlivněno především jatečnou zralostí v době porážky. Přesnější údaje jsou především ve svalstvu hřbetu, kde je menší variabilita než u stehen. je proto vhodnější při testování genotypů posuzovat především složení hřbetu.
Název v anglickém jazyce
Differences in the nutritive value of meat of loin and thigh in rabbits included in the Programme of genetic resources.
Popis výsledku anglicky
This study deals with differences in the nutritive value of meat of loin and thigh of rabbits included in the programme of genetic resources. Our results show the effect of breed on composition of loin and thigh meat of rabbits. This composition is influenced mainly by the slaughter maturation at the time of slaughter. More accurate data are those in the muscles of loin because their variability is smaller than those in the muscles of thigh. Thus, the composition of meat of loin is more appropriate for the comparison of rabbit breeds than the composition of meat of thigh.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů