Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002371" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002371 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15208.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15208.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků. Výsledky sledování ukazují vliv plemene na složení hřbetu a stehen. Toto složení je ovlivněno především jatečnou zralostí v době porážky. Přesnější údaje jsou především ve svalstvu hřbetu, kde je menší variabilita než u stehen. je proto vhodnější při testování genotypů posuzovat především složení hřbetu.

  • Název v anglickém jazyce

    Differences in the nutritive value of meat of loin and thigh in rabbits included in the Programme of genetic resources.

  • Popis výsledku anglicky

    This study deals with differences in the nutritive value of meat of loin and thigh of rabbits included in the programme of genetic resources. Our results show the effect of breed on composition of loin and thigh meat of rabbits. This composition is influenced mainly by the slaughter maturation at the time of slaughter. More accurate data are those in the muscles of loin because their variability is smaller than those in the muscles of thigh. Thus, the composition of meat of loin is more appropriate for the comparison of rabbit breeds than the composition of meat of thigh.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů