Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detection of residues of inhibiting substances in selected raw materials and foodstuffs of animal or

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000156" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000156 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16157.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16157.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Detection of residues of inhibiting substances in selected raw materials and foodstuffs of animal or

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The work is focused on the proving the presence of residues of inhibiting substances in selected raw materials and foodstuffs of animal origin using a simple screening method. In samples of selected raw materials and foodstuffs of animal origin (meat, milk, eggs) was determined residues of substances inhibiting simple plate agar diffusion test, modified for each species of examined samples by evaluating the inhibition of the growth of test organisms {Bacillus subtilis, Kocuria rhizophila, Geobacillus stearothermophilus, Escherichia coli). Statistical analysis was done using non-parametric tests in Statistica software. After determining the sensitivity of four bacterial strains {Bacillus subtilis BGA CCM 4062, Kocuria rhizophila CCM 552 Goebacillus stearothermophilus var. calidolactis C 935 CCM 5965 and Escherichia coli CCM 7372) to seven commercial antibiotic test disks (gentamicin, chloramphenicol, oxacillin, lincospectin, amoxicillin, erythromicin and ciproflexacilin) were examined for the presence of inhibitory substances in selected samples of meat, milk and eggs

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of residues of inhibiting substances in selected raw materials and foodstuffs of animal or

  • Popis výsledku anglicky

    The work is focused on the proving the presence of residues of inhibiting substances in selected raw materials and foodstuffs of animal origin using a simple screening method. In samples of selected raw materials and foodstuffs of animal origin (meat, milk, eggs) was determined residues of substances inhibiting simple plate agar diffusion test, modified for each species of examined samples by evaluating the inhibition of the growth of test organisms {Bacillus subtilis, Kocuria rhizophila, Geobacillus stearothermophilus, Escherichia coli). Statistical analysis was done using non-parametric tests in Statistica software. After determining the sensitivity of four bacterial strains {Bacillus subtilis BGA CCM 4062, Kocuria rhizophila CCM 552 Goebacillus stearothermophilus var. calidolactis C 935 CCM 5965 and Escherichia coli CCM 7372) to seven commercial antibiotic test disks (gentamicin, chloramphenicol, oxacillin, lincospectin, amoxicillin, erythromicin and ciproflexacilin) were examined for the presence of inhibitory substances in selected samples of meat, milk and eggs

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Vytvoření systému hodnocení biosecurity, welfare a zdraví hospodářských zvířat pro produkci zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXVI International Congress of the Hungarian Association for Buiatrics

  • ISBN

    978-963-87942-8-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    336-338

  • Název nakladatele

    University of Veterinary Science

  • Místo vydání

    Budapest

  • Místo konání akce

    Budapest

  • Datum konání akce

    9. 10. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku