Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv karotenoidů na kvalitu vajec

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000182" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000182 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16183.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16183.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv karotenoidů na kvalitu vajec

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přídavek karotenoidů do krmné směsi ovlivňuje především ukazatele kvality žloutku. Dále doplněk karotenoidů zvyšuje ukládání karotenoidů a oxidační stabilitu žloutků. Přírodní zdroje karotenoidů jsou ve zvyšování oxidační stability účinnější než syntetické. Ale u přírodních zdrojů karotenoidů, které by měly být použity v praxi, musí být brána v úvahu cena. Proto vhodnou alternativou k syntetickým karotenoidům se zdají být afrikán, paprika, mrkev nebo řasa Chlorella.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of carotenoids on egg quality

  • Popis výsledku anglicky

    The addition of carotenoids into feed mixture influences especially the characteristics of yolk quality. In addition, the supplementation of carotenoids increases deposition of carotenoids and oxidative stability of yolks. Natural sources of carotenoids are more effective than synthetic in increasing of oxidation stability. However, in natural sources of carotenoids, which should be used in practice, it must be taken into account the price. Therefore, a suitable alternative to synthetic carotenoids seems to be marigold, pepper, carrot or alga Chlorella.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310002" target="_blank" >QJ1310002: Identifikace a řešení vybraných problémů ve výživě slepic a kvalitě vajec z kontrastních chovů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů