Uplatnění řas ve výživě drůbeže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000007" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000007 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027014:_____/20:N0000216
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/22007.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/22007.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Uplatnění řas ve výživě drůbeže
Popis výsledku v původním jazyce
Řasy jsou zdrojem důležitých živin, hlavně vitaminů, nenasycených mastných kyselin a karotenoidů. Ve výživě drůbeže jsou řasy alternativou syntetických karotenoidů, používaných k zbarvení žloutků a kůže. Karotenoidy řas zvyšují oxidační stabilitu lipidů žloutku.
Název v anglickém jazyce
Use of algae in poultry nutrition
Popis výsledku anglicky
Algae are sources of important nutrients, mainly vitamins, unsaturated fatty acids and carotenoids. In poultry algae can replace synthetic carotenoids which are used as means of pigmentation of yolks and skin. Carotenoids of algae increase oxidative stability of yolk lipids.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů