Uplatnění řas ve výživě drůbeže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F20%3AN0000216" target="_blank" >RIV/00027014:_____/20:N0000216 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027014:_____/22:N0000007
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/20209.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/20209.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Uplatnění řas ve výživě drůbeže
Popis výsledku v původním jazyce
Řasy jsou zdrojem živin, včetně nezbytných vitaminů, polynenasycených mastných kyselin a karotenoidů. Řasy jsou alternativou syntetických karotenoidů při snaze dosáhnout optimálního zbarvení žloutku a lepší oxidační stability lipidů žloutku. Předložená studie ukazuje řadu příkladů použití řas ve výživě drůbeže, včetně jejich dávkování v krmivu nosnic a kuřecích brojlerů.
Název v anglickém jazyce
The use of algae in poultry nutrition
Popis výsledku anglicky
Algae represent a source of essential nutrients, mainly vitamins, polyunsaturated fatty acids and carotenoids. Algae are the alternative of synthetic carotenoids. Using algae the optimum colour of yolks and better oxidative stability of yolk lipids can be obtained. The study presents a number of examples of algae use in poultry nutrition and algae dosing in laying hens and broiler chickens.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů