Effect of maize hybrid and year on chemical composition and digestibility of nutrients
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000101" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000101 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/18100.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18100.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of maize hybrid and year on chemical composition and digestibility of nutrients
Popis výsledku v původním jazyce
Numerous studies have evaluated the impact of maize hybrid on chemical composition and digestibility of silage (Hetta et al. 2012). The combined effects of weather and genotypes on maize chemical composition were considered by Kruse et al. (2008), while Darby and Lauer (2002) investigated the effects of hybrids on chemical composition development as crop maturity progressed through to harvest time. The objective of our study was to confirm the declared properties of the selected two maize hybrids two years, especially in terms of amylase-treated neutral detergent fibre digestibility (aNDFD) in silage, which could strongly influence the result of the calculation of the energy value of the fodder.
Název v anglickém jazyce
Effect of maize hybrid and year on chemical composition and digestibility of nutrients
Popis výsledku anglicky
Numerous studies have evaluated the impact of maize hybrid on chemical composition and digestibility of silage (Hetta et al. 2012). The combined effects of weather and genotypes on maize chemical composition were considered by Kruse et al. (2008), while Darby and Lauer (2002) investigated the effects of hybrids on chemical composition development as crop maturity progressed through to harvest time. The objective of our study was to confirm the declared properties of the selected two maize hybrids two years, especially in terms of amylase-treated neutral detergent fibre digestibility (aNDFD) in silage, which could strongly influence the result of the calculation of the energy value of the fodder.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Omezení rizik spojených s výživou skotu s vysokou užitkovostí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů