Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Konzervace vojtěšky s různou délkou řezanky a vybranými aditivy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000024" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000024 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19023.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19023.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Konzervace vojtěšky s různou délkou řezanky a vybranými aditivy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem pokusu bylo hodnocení fermentace a aerobní stability siláží vojtěšky, sklízené o sušině cca 32 % s různou délkou řezanky za použití silážního přípravku bakteriálního, kombinovaného bakteriálního s chemickým a chemického. Významné (P<0,05) rozdíly mezi variantami byly pouze u čpavkového dusíku, který indikuje stupeň proteolýzy. Nejvyšší hodnoty čpavkového dusíku byly naměřeny u kontrolní siláže bez konzervantu s dlouhou řezankou, nejlepší výsledek u siláže s inokulantem, obsahujícím Lactobacillus plantarum MTD/1. Nejlepší aerobní stabilita byla naměřena u siláží, konzervovaných přípravkem, který obsahoval Lactobacillus plantarum MTD/1 v kombinaci se sorbátem draselným.

  • Název v anglickém jazyce

    Preservation of alfalfa with different lengths of chop and selected additives

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the experiment was to evaluate fermentation and aerobic stability of alfalfa silage, harvested on a dry matter of about 32% with a different length of chop using a silage preparation of bacterial, combined bacterial with chemical and chemical. Signifi cant (P<0.05) differences between variants were only for ammoniacal nitrogen, indicating the degree of proteolysis. The highest ammonia nitrogen values were measured in the long-cut control silage without additive, the best result for silage with inoculant containing Lactobacillus plantarum MTD/1. Best aerobic stability was measured in silage, preserved with a preparation containing Lactobacillus plantarum MTD/1 in combination with potassium sorbate.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    79

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    20-24

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus