Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kuchyně Jihoafrické republiky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000031" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000031 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41340/19:80711 RIV/60460709:41210/19:80711

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19030.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19030.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kuchyně Jihoafrické republiky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem předložené práce je popsat základní zvyklosti ve stravovacích návycích a typická běžně konzumovaná jídla obyvatel Jihoafrické republiky. Tato nesmírně pestrá škála pokrmů byla do značné míry formována jednotlivými etnickými skupinami a národy, jejichž přínos je analyzován. Značný důraz je kladen na pokrmy z masa, které jsou považovány za hlavní složku jihoafrické kuchyně, a které sestávají jak z masa hospodářských zvířat, tak i celé řady pro nás značně exotických divokých zvířat. Tradičně používané přílohy k masným pokrmům, dezerty a nápoje jsou rovněž zmíněny.

  • Název v anglickém jazyce

    South African cuisine

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this article is to describe the main table manners and eating habits South African consumers. The contribution of different ethnic groups is described, making this cuisine extremely varied. Attention is paid to the characterization of the consumption of meat and meat products as a major component of the South African cuisine, and it consist of various domesticated and wild animal species. Traditional side-dish, desserts and beverages, which are an integral part of this varied cuisine, are also mentioned.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    74

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    43-46

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus