Kuchyně Jihoafrické republiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000031" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000031 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41340/19:80711 RIV/60460709:41210/19:80711
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/19030.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19030.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kuchyně Jihoafrické republiky
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem předložené práce je popsat základní zvyklosti ve stravovacích návycích a typická běžně konzumovaná jídla obyvatel Jihoafrické republiky. Tato nesmírně pestrá škála pokrmů byla do značné míry formována jednotlivými etnickými skupinami a národy, jejichž přínos je analyzován. Značný důraz je kladen na pokrmy z masa, které jsou považovány za hlavní složku jihoafrické kuchyně, a které sestávají jak z masa hospodářských zvířat, tak i celé řady pro nás značně exotických divokých zvířat. Tradičně používané přílohy k masným pokrmům, dezerty a nápoje jsou rovněž zmíněny.
Název v anglickém jazyce
South African cuisine
Popis výsledku anglicky
The objective of this article is to describe the main table manners and eating habits South African consumers. The contribution of different ethnic groups is described, making this cuisine extremely varied. Attention is paid to the characterization of the consumption of meat and meat products as a major component of the South African cuisine, and it consist of various domesticated and wild animal species. Traditional side-dish, desserts and beverages, which are an integral part of this varied cuisine, are also mentioned.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
74
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
43-46
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—