Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of ageing time on the organoleptic properties of farmed fallow deer (Dama dama) longissimus lumborum meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000105" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000105 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19104.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19104.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of ageing time on the organoleptic properties of farmed fallow deer (Dama dama) longissimus lumborum meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The purpose of this study was to determine the influence of different ageing times on the sensory characteristics of venison from farmed fallow deer bucks. With exception of game flavour intensity and liver flavour, significant differences were observed in all remaining attributes. The samples aged for 14 days received higher and thus more favourable scores for tenderness and overall acceptance than those aged for longer periods. The intensity of game aroma and bitter flavour were scored higher in the samples aged for 28 days compared to those aged for 7 or 14 days.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of ageing time on the organoleptic properties of farmed fallow deer (Dama dama) longissimus lumborum meat

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of this study was to determine the influence of different ageing times on the sensory characteristics of venison from farmed fallow deer bucks. With exception of game flavour intensity and liver flavour, significant differences were observed in all remaining attributes. The samples aged for 14 days received higher and thus more favourable scores for tenderness and overall acceptance than those aged for longer periods. The intensity of game aroma and bitter flavour were scored higher in the samples aged for 28 days compared to those aged for 7 or 14 days.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů