Co ovlivňuje kvalitu kukuřice určené pro siláž
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F20%3AN0000173" target="_blank" >RIV/00027014:_____/20:N0000173 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/20168.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/20168.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Co ovlivňuje kvalitu kukuřice určené pro siláž
Popis výsledku v původním jazyce
Aby byla vyrobená kvalitní siláž je důležité sklízet kukuřici ve správném termínu. Pokud je sušina kukuřice při sklizni příliš vysoká, nastává problém s udusáním hmoty. Je problematické vytěsnit všechen kyslík. Na druhou stranu při nízké sušině odtékají silážní šťávy, což je problém ekologický, ale dojde i k velké ztrátě živin.
Název v anglickém jazyce
What can affect maize quality for silage
Popis výsledku anglicky
For silage in the best quality it is necessary to harvest maize in the optimal time. It is very difficult to press maize with high dry matter. Oxygen remains in this silage and silage quality is problematic. On the other side too low dry matter causes juices to drain.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů