Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv technologie sklizně vojtěšky a kukuřice na aerobní stabilitu siláží

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000203" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000203 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/21198.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21198.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv technologie sklizně vojtěšky a kukuřice na aerobní stabilitu siláží

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aerobní stabilita je i nadále podle Systému Völkenrode definovaná jako počet hodin od doby, kdy se teplota siláže zvýší o 2 °C (resp. 3 °C) nad teplotu okolí (ambient). Kvalita aerobní stability může být posuzována i dalšími metodami. Jsou to: maximální teplota siláže, pH na začátku a na konci testu, stupeň kondenzace, stupeň přítomnosti kvasinek či plísní a ztráta hmotnosti siláže. Kukuřičné siláže bývají méně stabilní oproti vojtěškovým silážím. Důležitým úkolem pro budoucnost je celoevropské sjednocení metodiky hodnocení aerobní stability. Je třeba sjednotit zejména teplotu a délku testu a dále parametry testovacího zařízení.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of alfalfa and corn harvesting technology on aerobic stability of silages

  • Popis výsledku anglicky

    According to the Völkenrode System, aerobic stability is still defined as the number of hours since the silage temperature rises by 2 ° C (or 3 ° C) above the ambient temperature. The quality of aerobic stability can also be assessed by other methods. These are: maximum silage temperature, pH at the beginning and end of the test, degree of condensation, degree of presence of yeasts and molds and weight loss of the silage. Corn silages tend to be less stable than alfalfa silages. An important task for the future is the unified European unification of the aerobic stability assessment methodology. It is necessary to unify the temperature and length of the test as well as the parameters of the test equipment.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů