Vliv technologie sklizně vojtěšky a kukuřice na aerobní stabilitu siláží
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000203" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000203 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/21198.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21198.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv technologie sklizně vojtěšky a kukuřice na aerobní stabilitu siláží
Popis výsledku v původním jazyce
Aerobní stabilita je i nadále podle Systému Völkenrode definovaná jako počet hodin od doby, kdy se teplota siláže zvýší o 2 °C (resp. 3 °C) nad teplotu okolí (ambient). Kvalita aerobní stability může být posuzována i dalšími metodami. Jsou to: maximální teplota siláže, pH na začátku a na konci testu, stupeň kondenzace, stupeň přítomnosti kvasinek či plísní a ztráta hmotnosti siláže. Kukuřičné siláže bývají méně stabilní oproti vojtěškovým silážím. Důležitým úkolem pro budoucnost je celoevropské sjednocení metodiky hodnocení aerobní stability. Je třeba sjednotit zejména teplotu a délku testu a dále parametry testovacího zařízení.
Název v anglickém jazyce
Influence of alfalfa and corn harvesting technology on aerobic stability of silages
Popis výsledku anglicky
According to the Völkenrode System, aerobic stability is still defined as the number of hours since the silage temperature rises by 2 ° C (or 3 ° C) above the ambient temperature. The quality of aerobic stability can also be assessed by other methods. These are: maximum silage temperature, pH at the beginning and end of the test, degree of condensation, degree of presence of yeasts and molds and weight loss of the silage. Corn silages tend to be less stable than alfalfa silages. An important task for the future is the unified European unification of the aerobic stability assessment methodology. It is necessary to unify the temperature and length of the test as well as the parameters of the test equipment.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů