Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Při silážování kukuřice pozor na Maillardovu reakci

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000027" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000027 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/22027.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/22027.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Při silážování kukuřice pozor na Maillardovu reakci

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem pokusu bylo u kukuřice, sklízené na hranici obsahu sušiny 30 %, ověřit účinnost vybraných nových biologických a chemických silážních přípravků. Na hodnoty vyšší než 40 °C, které jsou indikátorem Maillardovy reakce, se teplota siláží dostala po 30 dnech a udržela se 19 dnů. Po celou dobu fermentace se teploty u žádné varianty nevychýlili o více než ±1 °C. V ukazatelích kvality fermentace siláží nebyly rozdíly mezi variantami statisticky významné. S narůstající dobou testu aerobní stability významně klesal u všech variant poměr obsahu kyseliny mléčné k těkavým mastným kyselinám, a to se zvyšujícím se obsahem kyseliny octové, především u kontrolní siláže bez silážního přípravku.

  • Název v anglickém jazyce

    When silage maize, pay attention to Maillard's reaction

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the experiment was to verify the effectiveness of selected new biological and chemical silage preparations in maize harvested at the 30% dry matter content limit. At values higher than 40 ° C, which are an indicator of the Maillard reaction, the temperature of the silage reached after 30 days and remained there for 19 days. Throughout the fermentation, the temperatures did not deviate by more than ± 1 °C in either variant. In the silage fermentation quality, no significant differences were found among the variants. With increasing time of the aerobic stability test, the ratio of lactic acid content to volatile fatty acids decreased significantly in all variants, in parallel with the increasing content of TMK, resp. acetic acid content, especially for control silage without silage preparation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    16-18

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus