The Quality of Maize Silages Treated with Biostabil Mays
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F23%3A10005770" target="_blank" >RIV/00027014:_____/23:10005770 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/23054.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/23054.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Quality of Maize Silages Treated with Biostabil Mays
Popis výsledku v původním jazyce
The use of effective silage additives is increasingly important. The aim of the work was to assess the quality of maize silages treated with BioStabil Mays (BSM) - Silage Inoculant. Only minimal differences in nutritional values of fresh forage between treatment and Control without silage inoculant was observed, even after fermentation of 42 and 91 days. BioStabil Mays treated silage had significantly lower pH compared to Control after 7 days of fermentation, tended to reduced Ammonia (%) levels after 42 days of fermentation, resulted in higher content of LAB and yeast and significantly reduced dry matter losses by 33 % after 92 days of fermentation. The trial confirmed that BioStabil Mays improves aerobic stability by 35.6 h after 42 days of fermentation.
Název v anglickém jazyce
The Quality of Maize Silages Treated with Biostabil Mays
Popis výsledku anglicky
The use of effective silage additives is increasingly important. The aim of the work was to assess the quality of maize silages treated with BioStabil Mays (BSM) - Silage Inoculant. Only minimal differences in nutritional values of fresh forage between treatment and Control without silage inoculant was observed, even after fermentation of 42 and 91 days. BioStabil Mays treated silage had significantly lower pH compared to Control after 7 days of fermentation, tended to reduced Ammonia (%) levels after 42 days of fermentation, resulted in higher content of LAB and yeast and significantly reduced dry matter losses by 33 % after 92 days of fermentation. The trial confirmed that BioStabil Mays improves aerobic stability by 35.6 h after 42 days of fermentation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1810137" target="_blank" >QK1810137: Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
19th International Symposium FORAGE CONSERVATION
ISBN
978-80-7509-919-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
120-121
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
25. 4. 2023
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—