Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Quality of Maize Silages Treated with Biostabil Mays

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F23%3A10005770" target="_blank" >RIV/00027014:_____/23:10005770 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/23054.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/23054.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Quality of Maize Silages Treated with Biostabil Mays

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The use of effective silage additives is increasingly important. The aim of the work was to assess the quality of maize silages treated with BioStabil Mays (BSM) - Silage Inoculant. Only minimal differences in nutritional values of fresh forage between treatment and Control without silage inoculant was observed, even after fermentation of 42 and 91 days. BioStabil Mays treated silage had significantly lower pH compared to Control after 7 days of fermentation, tended to reduced Ammonia (%) levels after 42 days of fermentation, resulted in higher content of LAB and yeast and significantly reduced dry matter losses by 33 % after 92 days of fermentation. The trial confirmed that BioStabil Mays improves aerobic stability by 35.6 h after 42 days of fermentation.

  • Název v anglickém jazyce

    The Quality of Maize Silages Treated with Biostabil Mays

  • Popis výsledku anglicky

    The use of effective silage additives is increasingly important. The aim of the work was to assess the quality of maize silages treated with BioStabil Mays (BSM) - Silage Inoculant. Only minimal differences in nutritional values of fresh forage between treatment and Control without silage inoculant was observed, even after fermentation of 42 and 91 days. BioStabil Mays treated silage had significantly lower pH compared to Control after 7 days of fermentation, tended to reduced Ammonia (%) levels after 42 days of fermentation, resulted in higher content of LAB and yeast and significantly reduced dry matter losses by 33 % after 92 days of fermentation. The trial confirmed that BioStabil Mays improves aerobic stability by 35.6 h after 42 days of fermentation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1810137" target="_blank" >QK1810137: Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    19th International Symposium FORAGE CONSERVATION

  • ISBN

    978-80-7509-919-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    120-121

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    25. 4. 2023

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku