Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Harvest Date of 9 Pea Varieties on Nutritional Value and Biogasability

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F23%3A10005772" target="_blank" >RIV/00027014:_____/23:10005772 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/23056.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/23056.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Harvest Date of 9 Pea Varieties on Nutritional Value and Biogasability

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the Šumperk region, the beginning of July is a good time for harvesting. For ensiling, semi-leafness peas of the Gambit variety were the most suitable. The nutritional values and yields of the pea variety Protecta were comparable to those of the semi-leafness pea. In the next year, it is necessary to focus not only on comparing varieties and determining a suitable harvest date, but also on solving the harvesting technology. If the peas are harvested for ensiling at a suitable stage, they do not reach the required DM content for a good fermentation, but a two-phase harvest is not suitable (difficult loading and usually a higher ash content).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Harvest Date of 9 Pea Varieties on Nutritional Value and Biogasability

  • Popis výsledku anglicky

    In the Šumperk region, the beginning of July is a good time for harvesting. For ensiling, semi-leafness peas of the Gambit variety were the most suitable. The nutritional values and yields of the pea variety Protecta were comparable to those of the semi-leafness pea. In the next year, it is necessary to focus not only on comparing varieties and determining a suitable harvest date, but also on solving the harvesting technology. If the peas are harvested for ensiling at a suitable stage, they do not reach the required DM content for a good fermentation, but a two-phase harvest is not suitable (difficult loading and usually a higher ash content).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21010344" target="_blank" >QK21010344: Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    19th International Symposium FORAGE CONSERVATION

  • ISBN

    978-80-7509-919-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    122-123

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    25. 4. 2023

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku