Effect of Harvest Date of 9 Pea Varieties on Nutritional Value and Biogasability
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F23%3A10005772" target="_blank" >RIV/00027014:_____/23:10005772 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/23056.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/23056.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of Harvest Date of 9 Pea Varieties on Nutritional Value and Biogasability
Popis výsledku v původním jazyce
In the Šumperk region, the beginning of July is a good time for harvesting. For ensiling, semi-leafness peas of the Gambit variety were the most suitable. The nutritional values and yields of the pea variety Protecta were comparable to those of the semi-leafness pea. In the next year, it is necessary to focus not only on comparing varieties and determining a suitable harvest date, but also on solving the harvesting technology. If the peas are harvested for ensiling at a suitable stage, they do not reach the required DM content for a good fermentation, but a two-phase harvest is not suitable (difficult loading and usually a higher ash content).
Název v anglickém jazyce
Effect of Harvest Date of 9 Pea Varieties on Nutritional Value and Biogasability
Popis výsledku anglicky
In the Šumperk region, the beginning of July is a good time for harvesting. For ensiling, semi-leafness peas of the Gambit variety were the most suitable. The nutritional values and yields of the pea variety Protecta were comparable to those of the semi-leafness pea. In the next year, it is necessary to focus not only on comparing varieties and determining a suitable harvest date, but also on solving the harvesting technology. If the peas are harvested for ensiling at a suitable stage, they do not reach the required DM content for a good fermentation, but a two-phase harvest is not suitable (difficult loading and usually a higher ash content).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK21010344" target="_blank" >QK21010344: Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
19th International Symposium FORAGE CONSERVATION
ISBN
978-80-7509-919-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
122-123
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
25. 4. 2023
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—