Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv dávky přípravku na silážování vojtěšky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F24%3A10005917" target="_blank" >RIV/00027014:_____/24:10005917 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/24015.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/24015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv dávky přípravku na silážování vojtěšky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    S cílem snížit ztráty sušiny fermentací u vojtěškové siláže, a tím ušetřit náklady, byl uskutečněn pokus s aplikací dvou silážních přípravků ve dvou aplikačních dávkách. Byl použit inokulant, obsahující Lactobacillus plantarum v koncentraci 3x1011 cfu/g v nižší doporučené dávce 1 g/t a ve vyšší dávce 10 g/t, a dále konzervant 65% kyseliny mravenčí v dávce 2,5 l/t a 5 l/t. Ztráty sušiny fermentací nebyly mezi variantami statisticky významné. Ztráty fermentací byly v průměru 6,36 +- 0,85 %, ztráty aerobní degradací po dvou dnech od otevření sila byly v průměru 2,45 +- 0,35 % a po sedmi dnech 4,54 +- 0,77 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of product dose on alfalfa silage

  • Popis výsledku anglicky

    In order to reduce dry matter losses through fermentation in alfalfa silage, and thus save costs, an experiment was carried out with the application of two silage preparation in two application doses. An inoculant Lactobacillus plantarum was used in a concentration of 3x1011 cfu/g in a lower recommended dose of 1 g/t and in a higher dose of 10 g/t, as well as a preservative of 65% formic acid in a dose of 2,5 l/t and 5 l/t. Losses of dry matter by fermentation were not statistically signifi cant between the variants. Fermentation losses averaged 6,36 +- 0,85%, aerobic degradation losses averaged 2,45 +- 0,35% after two days of silo opening, and 4,54 +- 0,77% after seven days.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    84

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    64-67

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus