Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční hodnocení méně známých druhů pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000071" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000071 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční hodnocení méně známých druhů pšenice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V období 2 let byly sledovány nutriční parametry méně známých odrůd pšenice (jednozrná pšenice, dvouzrná pšenice a špalda). Bly zjištěny dva genotypy u každé odrůdy. Byl určeno složení obsažených vitaminů, tuků a aminokyselin, minerálů a stopových prvkůa jejich obsah v jednotlivých vzorcích. Nebyly zjištěny výrazné rozdíly mezi jednotlivými odrůdami. Špalda, jednozrnná pšenice, dvo zrná pšenice nevykázaly z hlediska nutričních faktorů významné rozdíly v druzích či genotypech.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritive evaluation of less known wheat sorts

  • Popis výsledku anglicky

    The nutritive parameters of less known wheat sorts (one grain wheat, two grain wheat and spelt wheat) were during two years investigated. The basic composition, vitamins, fatty and aminoacids, minerals and trace elements content in samples were determined. No significant differences among the samples were found.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzita opomíjených obilnin a pseudoobilnin a její využití v setrvalém zemědělství a zdravé výživě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-5-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    172-176

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    29. 5. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku