Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pohanková nať v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000073" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000073 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pohanková nať v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    První aplikace pohankového listí do extrudovaného výrobku z důvodu velice příznivého, přirozeně vysokého obsahu rutinu. Vývoj výrobku od laboratorních pokusů pro průmyslovou výrobu. Sledování mikrobiální nezávadnosti, senzorické jakosti a obsahu vybraných nutričních faktorů během skladování. Zkoumání určitých nutričně cenných faktorů v pohankové nati (rutin, antioxidační vlastnosti, vláknina). Stanovení antioxidační aktivity ve vybraných částech pohanky seté a sledování vlivu přídavku pohankového listína změnu antioxidační aktivity.

  • Název v anglickém jazyce

    Buckwheat tops in foods

  • Popis výsledku anglicky

    First application of buckwheat leaves in an extruded product because of very favourable high natural content of rutin. Product development from laboratory experiments to industrial production. Study of microbial safety, sensory quality and content of selected nutritional factors during storage. Study of certain nutritionally valuable factors in buckwheat tops (rutin, antioxidant properties, fibre). Determination of antioxidant activity is selected parts of buckwheat and study of the influence of buckwheat leaf addition on the change of antioxidant activity.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-5-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    323-327

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    27. 5. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku