Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pohanka jako funkční potravina

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A00010016" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:00010016 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Buckwheat as Functional Food

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The content of rutin differs in different parts of buckwheat plant. The highest content of rutin can be found in buckwheat leaves.The antioxidative activity ranges from stalks, hulls (mild antioxidative effects) and grains (protection factor 2.2 - 2.6) to leaves (protection factor 4.1). An original formula of a functional food product was created at the Food Research Institute Prague for the first time utilizing dried buckwheat tops as and integral part of an extruded product. "Zatka's corn crispbread with buckwheat and garlic" was honoured with the award "Golden Salima Brno 2002" at the International Food Fair in Brno in the category "Rational nutrition, special foods" and the grand prize "Golden Ear" at the 30 th internation exhibition "Earth the Provider" in České Budějovice.

  • Název v anglickém jazyce

    Buckwheat as Functional Food

  • Popis výsledku anglicky

    The content of rutin differs in different parts of buckwheat plant. The highest content of rutin can be found in buckwheat leaves.The antioxidative activity ranges from stalks, hulls (mild antioxidative effects) and grains (protection factor 2.2 - 2.6) to leaves (protection factor 4.1). An original formula of a functional food product was created at the Food Research Institute Prague for the first time utilizing dried buckwheat tops as and integral part of an extruded product. "Zatka's corn crispbread with buckwheat and garlic" was honoured with the award "Golden Salima Brno 2002" at the International Food Fair in Brno in the category "Rational nutrition, special foods" and the grand prize "Golden Ear" at the 30 th internation exhibition "Earth the Provider" in České Budějovice.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 9th International Symposium on Buckwheat

  • ISBN

    ISBN 80-8655-46

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    587-592

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku