Pohanka jako funkční potravina
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A00010016" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:00010016 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Buckwheat as Functional Food
Popis výsledku v původním jazyce
The content of rutin differs in different parts of buckwheat plant. The highest content of rutin can be found in buckwheat leaves.The antioxidative activity ranges from stalks, hulls (mild antioxidative effects) and grains (protection factor 2.2 - 2.6) to leaves (protection factor 4.1). An original formula of a functional food product was created at the Food Research Institute Prague for the first time utilizing dried buckwheat tops as and integral part of an extruded product. "Zatka's corn crispbread with buckwheat and garlic" was honoured with the award "Golden Salima Brno 2002" at the International Food Fair in Brno in the category "Rational nutrition, special foods" and the grand prize "Golden Ear" at the 30 th internation exhibition "Earth the Provider" in České Budějovice.
Název v anglickém jazyce
Buckwheat as Functional Food
Popis výsledku anglicky
The content of rutin differs in different parts of buckwheat plant. The highest content of rutin can be found in buckwheat leaves.The antioxidative activity ranges from stalks, hulls (mild antioxidative effects) and grains (protection factor 2.2 - 2.6) to leaves (protection factor 4.1). An original formula of a functional food product was created at the Food Research Institute Prague for the first time utilizing dried buckwheat tops as and integral part of an extruded product. "Zatka's corn crispbread with buckwheat and garlic" was honoured with the award "Golden Salima Brno 2002" at the International Food Fair in Brno in the category "Rational nutrition, special foods" and the grand prize "Golden Ear" at the 30 th internation exhibition "Earth the Provider" in České Budějovice.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 9th International Symposium on Buckwheat
ISBN
ISBN 80-8655-46
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
587-592
Název nakladatele
Výzkumný ústav rostlinné výroby
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—