Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dekontaminace povrchu masa a zeleniny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A0186011" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:0186011 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dekontaminace povrchu masa a zeleniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bude řešena technologie ošetření povrchu vybraných druhů masa a zeleniny za účelem jeho dekontaminace od přirozeně se vyskytujících mikroorganismů i od organismů cíleně nanesených na povrch vzorků. Tak bude hodnocena účinnost zásahu, který bude prováděnjako kombinace ošetření povrchu tryskající tlakovou parou s následným vakuovým chlazením a osušením a nanesením resp. nástřikem roztoku kyseliny mléčné případně dalších přípravků vhodných k snížení mikrobiální populace na povrchu ošetřovaných vzorků. Bude hodnocena kvalita povrchu, výše tepelného záhřevu povrchu a budou provedeny zkoušky skladovatelnosti ošetřených komodit.

  • Název v anglickém jazyce

    Decontamination of surface of meat and vegetables

  • Popis výsledku anglicky

    Decontamination of surface of meat and vegetables will be done with the aim to lower the natural occurence of microorganisms or to lower the artifically innoculated population of microorganisms. By this way the effectivity of process of decontamination wDecontamination of surface of meat and vegetables will be done with the aim to lower the natural occurence of microorganisms or to lower the artifically innoculated population of microorganisms. By this way the effectivity of process of decontamination will be evaluated. The process consists of steaming of the sample surface by the sprayed hot steam combined with vacuum cooling and drying of the surface followed by spraying by the solution of lactic acid or other substances convenient for the purpose ofdecay of microbial population on the surface of processed samples. The quality of the surface will be evaluated and surface time temperature history will be experimentally determined. The shelf life of the processed samples will be predi

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE0186" target="_blank" >QE0186: Dekontaminace povrchu masa a zeleniny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    QE0186

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

    1. 1. 2002

  • Název vlastníka

    VUP

  • Způsob využití

  • Druh možnosti využití