Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Modelling of beef surface temperatures during steam decontamination

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008405" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008405 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Modelling of beef surface temperatures during steam decontamination

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study is aimed at assessment of surface temperature on lean beef meat pieces placed into the pressure tank and steam sprayed at all sides and subsequently vacuum-cooled. The knowledge of the temperature of the meat surface is very important parameterduring microbial decontamination of beef carcass surface with steam. The surface temperature determines effectiveness of the process. High temperature of the carcass surface may however result in irreversible colour change of the treated surface, which is undesirable. Direct measuring of the carcass surface temperature during steam spraying is very complicated. Mathematical modelling of the steam-decontamination process of beef carcass was enabled by calculation of the surface temperature based on the cognisance of the temperature development in the surroundings of the meat. At the same time, the modelling also used the data concerning assessment of the time development of the heat-transfer coefficient by evaluation of experiments with

  • Název v anglickém jazyce

    Modelling of beef surface temperatures during steam decontamination

  • Popis výsledku anglicky

    The study is aimed at assessment of surface temperature on lean beef meat pieces placed into the pressure tank and steam sprayed at all sides and subsequently vacuum-cooled. The knowledge of the temperature of the meat surface is very important parameterduring microbial decontamination of beef carcass surface with steam. The surface temperature determines effectiveness of the process. High temperature of the carcass surface may however result in irreversible colour change of the treated surface, which is undesirable. Direct measuring of the carcass surface temperature during steam spraying is very complicated. Mathematical modelling of the steam-decontamination process of beef carcass was enabled by calculation of the surface temperature based on the cognisance of the temperature development in the surroundings of the meat. At the same time, the modelling also used the data concerning assessment of the time development of the heat-transfer coefficient by evaluation of experiments with

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Engineering

  • ISSN

    0260-8774

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    95-102

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus