Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv povrchové dekontaminace parou a kyselinou mléčnou na vzhled povrchu jatečně upravených těl - sborník

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008532" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008532 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv povrchové dekontaminace parou a kyselinou mléčnou na vzhled povrchu jatečně upravených těl - sborník

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly studovány barevné změny na povrchu vepřových a hovězích jatečně upravených těl po povrchové dekontaminaci parou a kyselinou mléčnou. K posouzení barvy byla využita analýza obrazu a reflekční spektrofotometrie; rovněž byl vypočten poměr jednotlivýchforem hemových barviv. Ošetření povrchu jatečně upravených těl skotu a prasat parou a následně 2% kyselinou mléčnou vedlo ke světlejší barvě masa a způsobilo nepatrné rozdíly v barevném odstínu - všechny uvedené rozdíly nebyly statisticky významné. Výpočet podílu forem hemových barviv z reflekčních spekter naznačil, že dekontaminační zákrok nemá významný vliv na oxidaci myoglobinu

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of surface decontamination by steam and lactic acid on surface colour of carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    The colour changes of pork and beef carcasses were evaluated after surface decontamination by steam and lactic acid. The video image analysis and reflectance spectrophotometry were used for colour assessment. Ratio of the forms of hem pigments was calculated too. Treatment of the surface of pig and beef carcasses by steam and 2% lactic acid immediately resulted in lighter meat colour and caused negligible differences in colour hue. The calculation of ratio of hem pigments forms from reflectance spectraindicates that decontamination approach has not significant influence on myoglobin oxidation

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Laboralim. Mezinárodna konferencia o analytických metódach v potravinárstve

  • ISBN

    80-227-1887-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    324-330

  • Název nakladatele

    Vydavatelstvo STU, Bratislava

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Banská Bystrica, SR

  • Datum konání akce

    18. 2. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku