Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvantitativní odhad mikrobiologického rizika při zpracování a aplikaci pasterovaného mraženého mateřského mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F03%3A8P005349" target="_blank" >RIV/00027022:_____/03:8P005349 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quantitative assessment of microbiological risk in processing and application of the pasteurised frozen human milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Analysis of human milk processing targeted to microbiological hazard was performed using both empirical data of standard control and calculated data using the Food MicroModel. In the raw milk a wide spectrum of grammpositive and grammnegative microbes with predominance of plasmacoagulaso negative Staphylococci was encountered. Quantitative criteria of the input control were met in 97%. Mild pasteurisation (62.5°C for 20 minutes) followed by rapid chilling led to substantial restriction of bacteriological findings, the genera Pseudomonas, Enterococcus and coaguloaso negative Staphylococci being the most frequent survivors. Qualitative inter-operational control eliminated 20% of milk units. The end product, frozen pasteurised milk, met the quantitative criteria of the output control in more than 95 %. Detailed analysis of real pasteurisation history showed the lowest effect in Staphylococcus aureus. Manipulation with milk at +15°C does not represent a danger of bacterial growth in period

  • Název v anglickém jazyce

    Quantitative assessment of microbiological risk in processing and application of the pasteurised frozen human milk

  • Popis výsledku anglicky

    Analysis of human milk processing targeted to microbiological hazard was performed using both empirical data of standard control and calculated data using the Food MicroModel. In the raw milk a wide spectrum of grammpositive and grammnegative microbes with predominance of plasmacoagulaso negative Staphylococci was encountered. Quantitative criteria of the input control were met in 97%. Mild pasteurisation (62.5°C for 20 minutes) followed by rapid chilling led to substantial restriction of bacteriological findings, the genera Pseudomonas, Enterococcus and coaguloaso negative Staphylococci being the most frequent survivors. Qualitative inter-operational control eliminated 20% of milk units. The end product, frozen pasteurised milk, met the quantitative criteria of the output control in more than 95 %. Detailed analysis of real pasteurisation history showed the lowest effect in Staphylococcus aureus. Manipulation with milk at +15°C does not represent a danger of bacterial growth in period

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA101%2F02%2F0649" target="_blank" >GA101/02/0649: Modelování přenosu tepla, proudění a dob zdržení v aparátech potravinářského průmyslu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the ICR2003

  • ISBN

    2-913149-32-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    11-19

  • Název nakladatele

    International Institute of Refrigeration

  • Místo vydání

    Washington D.C

  • Místo konání akce

    Washington D.C.

  • Datum konání akce

    1. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku