Bezlepkové směsi a jejich využití v dietních výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P003175" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P003175 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Gluten free mixtures and their utilisation in the special diet products
Popis výsledku v původním jazyce
The article in the Proceedings of 3rd International Congress Flour - Bread ´05. Gluten free mixtures from the mainly Czech raw materials for production of gluten free products were developed. The effects of various gluten free materials on the technological an sensory quality and nutritional value of products were studied.The formulas were proved in the semi industrial scale in the special gluten free operation in Jizera backeries.The sensory quality of breads and rolls were evaluated by celiatc patients. There were also studied, analysed and sensory evaluated storage life of breads and rolls, made by patented mixture. Storage were provided at 25°C, 4°C and -18°C using 3 packing materials.Patented formula is now used for production gluten free breads,rolls, sweet products, mixtures etc, in Jizera Backeries. It is also possible for pastry production.
Název v anglickém jazyce
Gluten free mixtures and their utilisation in the special diet products
Popis výsledku anglicky
The article in the Proceedings of 3rd International Congress Flour - Bread ´05. Gluten free mixtures from the mainly Czech raw materials for production of gluten free products were developed. The effects of various gluten free materials on the technological an sensory quality and nutritional value of products were studied.The formulas were proved in the semi industrial scale in the special gluten free operation in Jizera backeries.The sensory quality of breads and rolls were evaluated by celiatc patients. There were also studied, analysed and sensory evaluated storage life of breads and rolls, made by patented mixture. Storage were provided at 25°C, 4°C and -18°C using 3 packing materials.Patented formula is now used for production gluten free breads,rolls, sweet products, mixtures etc, in Jizera Backeries. It is also possible for pastry production.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QE1115" target="_blank" >QE1115: Bezlepkové směsi a jejich uplatnění ve výrobcích pro speciální výživu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of 3rd International Congress Flour - Bread ´05
ISBN
953-7005-09-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
201-206
Název nakladatele
F.Kuhača 18, P.O.Box 709, HR-31000 Osijek, Croatija
Místo vydání
Osijek, Croatia
Místo konání akce
Opatija, Chorvatsko
Datum konání akce
26. 10. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—