Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bezlepkové směsi a jejich využití v dietních výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P003175" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P003175 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Gluten free mixtures and their utilisation in the special diet products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The article in the Proceedings of 3rd International Congress Flour - Bread ´05. Gluten free mixtures from the mainly Czech raw materials for production of gluten free products were developed. The effects of various gluten free materials on the technological an sensory quality and nutritional value of products were studied.The formulas were proved in the semi industrial scale in the special gluten free operation in Jizera backeries.The sensory quality of breads and rolls were evaluated by celiatc patients. There were also studied, analysed and sensory evaluated storage life of breads and rolls, made by patented mixture. Storage were provided at 25°C, 4°C and -18°C using 3 packing materials.Patented formula is now used for production gluten free breads,rolls, sweet products, mixtures etc, in Jizera Backeries. It is also possible for pastry production.

  • Název v anglickém jazyce

    Gluten free mixtures and their utilisation in the special diet products

  • Popis výsledku anglicky

    The article in the Proceedings of 3rd International Congress Flour - Bread ´05. Gluten free mixtures from the mainly Czech raw materials for production of gluten free products were developed. The effects of various gluten free materials on the technological an sensory quality and nutritional value of products were studied.The formulas were proved in the semi industrial scale in the special gluten free operation in Jizera backeries.The sensory quality of breads and rolls were evaluated by celiatc patients. There were also studied, analysed and sensory evaluated storage life of breads and rolls, made by patented mixture. Storage were provided at 25°C, 4°C and -18°C using 3 packing materials.Patented formula is now used for production gluten free breads,rolls, sweet products, mixtures etc, in Jizera Backeries. It is also possible for pastry production.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE1115" target="_blank" >QE1115: Bezlepkové směsi a jejich uplatnění ve výrobcích pro speciální výživu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of 3rd International Congress Flour - Bread ´05

  • ISBN

    953-7005-09-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    201-206

  • Název nakladatele

    F.Kuhača 18, P.O.Box 709, HR-31000 Osijek, Croatija

  • Místo vydání

    Osijek, Croatia

  • Místo konání akce

    Opatija, Chorvatsko

  • Datum konání akce

    26. 10. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku