Receptury směsí s optimalizovanou výživovou hodnotou pro přípravu světlého a tmavého bezlepkového chleba a pečiva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P003920" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P003920 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Receptury směsí s optimalizovanou výživovou hodnotou pro přípravu světlého a tmavého bezlepkového chleba a pečiva
Popis výsledku v původním jazyce
Receptury pro přípravu bezlepkových chlebů a pečiva,poloprovozně ověřené v bezlepkové provozovně Jizerských pekáren. Bylo optimalizováno nutriční složení směsí tak, aby se toto složení (zejména obsah bílkovin a vlákniny)vyrovnalo nutričnímu složení běžného chleba, případně bylo obohaceno o důležité nutrienty, např. kyselinu listovou aj.
Název v anglickém jazyce
Formulas of mixtures with optimalizating nutritional quality for preparing white and dark gluten free breads and pastry
Popis výsledku anglicky
Formulas for preparing gluten free breads and pastry, proved in the semi-industrial scale in the special gluten free operation in Jizera Backeries.Nutritional values were optimalizate to values of usual (no gluten free) bread, especialy protein and fibrecontent. Products can be also fortificated with important nutrients, for example folic acid etc.
Klasifikace
Druh
Z<sub>x</sub> - Nezařazeno - Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QE1115" target="_blank" >QE1115: Bezlepkové směsi a jejich uplatnění ve výrobcích pro speciální výživu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Receptury bezlep. směsí
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Receptury bezlepkových směsí, u kterých byla optimalizována nutriční hodnota výrobků (např. obsah bílkovin, vlákniny aj.)tak, aby odpovídala nutričním parametrům běžného chleba, případně byly výrobky nutričně cennými složkami obohaceny.
Ekonomické parametry
Zvýšení objemu výroby
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, Praha, CZ Jizerské pekárny, spol. s r. o., Liberec, CZ závod Česká Lípa
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—