Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Receptury směsí s optimalizovanou výživovou hodnotou pro přípravu světlého a tmavého bezlepkového chleba a pečiva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P003920" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P003920 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Receptury směsí s optimalizovanou výživovou hodnotou pro přípravu světlého a tmavého bezlepkového chleba a pečiva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Receptury pro přípravu bezlepkových chlebů a pečiva,poloprovozně ověřené v bezlepkové provozovně Jizerských pekáren. Bylo optimalizováno nutriční složení směsí tak, aby se toto složení (zejména obsah bílkovin a vlákniny)vyrovnalo nutričnímu složení běžného chleba, případně bylo obohaceno o důležité nutrienty, např. kyselinu listovou aj.

  • Název v anglickém jazyce

    Formulas of mixtures with optimalizating nutritional quality for preparing white and dark gluten free breads and pastry

  • Popis výsledku anglicky

    Formulas for preparing gluten free breads and pastry, proved in the semi-industrial scale in the special gluten free operation in Jizera Backeries.Nutritional values were optimalizate to values of usual (no gluten free) bread, especialy protein and fibrecontent. Products can be also fortificated with important nutrients, for example folic acid etc.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>x</sub> - Nezařazeno - Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE1115" target="_blank" >QE1115: Bezlepkové směsi a jejich uplatnění ve výrobcích pro speciální výživu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Receptury bezlep. směsí

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Receptury bezlepkových směsí, u kterých byla optimalizována nutriční hodnota výrobků (např. obsah bílkovin, vlákniny aj.)tak, aby odpovídala nutričním parametrům běžného chleba, případně byly výrobky nutričně cennými složkami obohaceny.

  • Ekonomické parametry

    Zvýšení objemu výroby

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, Praha, CZ Jizerské pekárny, spol. s r. o., Liberec, CZ závod Česká Lípa

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem