Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

BEZLEPKOVÉ BAGETY S KONOPNOU BÍLKOVINOU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25299077%3A_____%2F17%3AN0000001" target="_blank" >RIV/25299077:_____/17:N0000001 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    BEZLEPKOVÉ BAGETY S KONOPNOU BÍLKOVINOU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obsahem je technologický postup výroby bezlepkového pečiva na ověřené technologii „Bezlepkové bagety s konopnou bílkovinou“, která se věnuje vývoji použití nových druhů proteinů ve výrobě bezlepkového pečiva. Navržená technologie byla testována v laboratorních podmínkách, poté převedena do poloprovozního měřítka. Po odzkoušení byla testována výroba bezlepkových baget s konopnou bílkovinou v provozních podmínkách. Výrobek by měl přinést zlepšení výživových hodnot bezlepkového běžného pečiva pro osoby s bezlepkovou dietou.

  • Název v anglickém jazyce

    Gluten-free baguettes with hemp protein

  • Popis výsledku anglicky

    The content of this document is focused on the technological process of gluten-free bakery products production on the proven technology for"Gluten-free baguettes with hemp protein". This document is devoted to the development of the use of new types of protein in the production of gluten-free bakery products. The proposed technology was tested under laboratory conditions, then transferred to a pilot scale. After the testing, the production of gluten-free baguettes with hemp protein was tested under the operating conditions. The product should provide an improvement in the nutritional value of gluten-free bread for people with a gluten-free diet.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA04010762" target="_blank" >TA04010762: Zlepšení kvality bezlepkového pečiva novými zdroji proteinů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    2017_12

  • Číselná identifikace

    Z_2017_12

  • Technické parametry

    Výsledkem práce je odzkoušená technologie bezlepkových baget s konopnou bílkovinou v provozních podmínkách. Při výrobě byla do směsi použita netradiční surovina - konopná bílkovina. Tato surovina obsahuje vlákninu rozpustnou a nerozpustnou, která příznivě ovlivňuje trávicí soustavu, dále nenasycené mastné kyseliny omega 3 a omega 6, bílkovinu, vitamíny skupiny B, minerální látky: Ca, I, Zn, Cu, Mg, P. Nutriční složení bagety vhodným způsobem snižuje deficit nutrientů u osob s celiakií a u osob s onemocněním vyžadující dodržování bezlepkové diety. Organoleptické vlastnosti pečiva (chuť, vůně, textura) jsme chtěli co nejvíce přiblížit konvenčnímu běžnému pečivu. Výsledek byl zhodnocen degustační komisí na VÚP Praha a vyhotoven protokol.

  • Ekonomické parametry

    Probíhá zavádění technologie do výrobního procesu.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    25299077

  • Název vlastníka

    Perník, s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    O - Doposud nevyužívaný výsledek

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem