Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dekontaminace vepřového masa parou a kyselinou mléčnou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P008892" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P008892 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Decontamination of pork by steam and lactic acid

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The efficiency of a new apparatus for surface decontamination of pork carcasses was evaluated under industrial conditions. The combination of steaming by a special nozzle, followed by treatment with lactic acid (spraying with 2% solution), was applied onthe surface of carcasses at the end of the slaughter process (30 min p.m.). Total counts of psychrophilic and mesophilic microorganisms were evaluated immediately after treatment and during cold storage up to five days. The treatment was effective in reducing the surface microflora by one to three decimal orders of CFU during the time of cold storage.

  • Název v anglickém jazyce

    Decontamination of pork by steam and lactic acid

  • Popis výsledku anglicky

    The efficiency of a new apparatus for surface decontamination of pork carcasses was evaluated under industrial conditions. The combination of steaming by a special nozzle, followed by treatment with lactic acid (spraying with 2% solution), was applied onthe surface of carcasses at the end of the slaughter process (30 min p.m.). Total counts of psychrophilic and mesophilic microorganisms were evaluated immediately after treatment and during cold storage up to five days. The treatment was effective in reducing the surface microflora by one to three decimal orders of CFU during the time of cold storage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE0186" target="_blank" >QE0186: Dekontaminace povrchu masa a zeleniny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Engineering

  • ISSN

    0260-8774

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    74

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    224-231

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus