Microbial decontamination of beef carcasses by combination of steaming and lactic acid spray
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016075" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016075 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/05:8P007940 RIV/60461373:22330/05:00019987
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Microbial decontamination of beef carcasses by combination of steaming and lactic acid spray
Popis výsledku v původním jazyce
Under industrial conditions, the efficacy of surface decontamination of beef carcasses was evaluated. The combination of steam treatment followed by spraying with 2% solution of lactic acid was applied on the surface on the end of slaughter line (30 minp.m.). The total count of psychrophilic and mesophilic microorganisms were evaluated immediately after treatment and during cold storage up to 5 days. The treatment was effective # reducing the surface microflora by one to three decimal orders of CFU during the time of cold storage.
Název v anglickém jazyce
Microbial decontamination of beef carcasses by combination of steaming and lactic acid spray
Popis výsledku anglicky
Under industrial conditions, the efficacy of surface decontamination of beef carcasses was evaluated. The combination of steam treatment followed by spraying with 2% solution of lactic acid was applied on the surface on the end of slaughter line (30 minp.m.). The total count of psychrophilic and mesophilic microorganisms were evaluated immediately after treatment and during cold storage up to 5 days. The treatment was effective # reducing the surface microflora by one to three decimal orders of CFU during the time of cold storage.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QE0186" target="_blank" >QE0186: Dekontaminace povrchu masa a zeleniny</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Engineering
ISSN
0260-8774
e-ISSN
—
Svazek periodika
67
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
309-315
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—