Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zkušenosti s matoucím označováním potravin z pohledu celiaků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004020" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004020 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/06:R0045704

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Experience with confusing food labelling from celiacs point of view

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Several confusing labels of gluten-free food and common food have been found and later discussed among FRIP, celiac societies and Czech Agrucultural and Food Inspection Authority. Many topics relating to food allergens labelling, that is obligatory fromNovember 2005 for all food products, are still unclear and confusing for many producers and consumers. A short contribution shows only a few examples.

  • Název v anglickém jazyce

    Experience with confusing food labelling from celiacs point of view

  • Popis výsledku anglicky

    Several confusing labels of gluten-free food and common food have been found and later discussed among FRIP, celiac societies and Czech Agrucultural and Food Inspection Authority. Many topics relating to food allergens labelling, that is obligatory fromNovember 2005 for all food products, are still unclear and confusing for many producers and consumers. A short contribution shows only a few examples.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Hodnocení bezpečnosti potravin pro bezlepkovou dietu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 20th Meeting Working Group on Prolamin Analysis and Toxicity

  • ISBN

    3-937524-39-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    123-126

  • Název nakladatele

    Verlag Wissenschaftliche Scripten

  • Místo vydání

    Zwickau

  • Místo konání akce

    Maikammer, Germany

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku