Zkušenosti s matoucím označováním potravin z pohledu celiaků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004020" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004020 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/06:R0045704
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Experience with confusing food labelling from celiacs point of view
Popis výsledku v původním jazyce
Several confusing labels of gluten-free food and common food have been found and later discussed among FRIP, celiac societies and Czech Agrucultural and Food Inspection Authority. Many topics relating to food allergens labelling, that is obligatory fromNovember 2005 for all food products, are still unclear and confusing for many producers and consumers. A short contribution shows only a few examples.
Název v anglickém jazyce
Experience with confusing food labelling from celiacs point of view
Popis výsledku anglicky
Several confusing labels of gluten-free food and common food have been found and later discussed among FRIP, celiac societies and Czech Agrucultural and Food Inspection Authority. Many topics relating to food allergens labelling, that is obligatory fromNovember 2005 for all food products, are still unclear and confusing for many producers and consumers. A short contribution shows only a few examples.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Hodnocení bezpečnosti potravin pro bezlepkovou dietu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 20th Meeting Working Group on Prolamin Analysis and Toxicity
ISBN
3-937524-39-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
123-126
Název nakladatele
Verlag Wissenschaftliche Scripten
Místo vydání
Zwickau
Místo konání akce
Maikammer, Germany
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—