Novinky v analýze lepku, databáze bezlepkových potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004022" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004022 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/06:R0045858
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Novinky v analýze lepku, databáze bezlepkových potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Posluchačům složených především z rodičů malých celiaků a dospělých celiaků bylo na příkladech několika potravin bylo ukázáno, že není nutné se obávat konzumace potravin, které jako složky obsahují škroby, škrobové nebo glukózové sirupy. Dále byla ukázána databáze bezlepkových potravin.
Název v anglickém jazyce
New information on gluten analysis, database of gluten-free foods
Popis výsledku anglicky
The aim of the contribution were the results of the analyses of foods containing starch, starch syrups or glucose syrups. The analyses revealed, that patients suffering from celiac disease do not have to avoid foods containing starches or glucose syrups.All analysed foods were gluten-free.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Hodnocení bezpečnosti potravin pro bezlepkovou dietu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
—
Verze
Neuveden
Identifikační číslo nosiče
—