Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Novinky v analýze lepku, databáze bezlepkových potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004022" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004022 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/06:R0045858

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Novinky v analýze lepku, databáze bezlepkových potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Posluchačům složených především z rodičů malých celiaků a dospělých celiaků bylo na příkladech několika potravin bylo ukázáno, že není nutné se obávat konzumace potravin, které jako složky obsahují škroby, škrobové nebo glukózové sirupy. Dále byla ukázána databáze bezlepkových potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    New information on gluten analysis, database of gluten-free foods

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the contribution were the results of the analyses of foods containing starch, starch syrups or glucose syrups. The analyses revealed, that patients suffering from celiac disease do not have to avoid foods containing starches or glucose syrups.All analysed foods were gluten-free.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Hodnocení bezpečnosti potravin pro bezlepkovou dietu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

    Neuveden

  • Identifikační číslo nosiče