Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Viscosity of starch syrups

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024429" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024429 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Viscosity of starch syrups

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Starch syrups are the basic products of starch industry. The main application possibilities of starch syrups there are as raw material in food production (confectionary, bakery, ice creams, beverages, fermentation production) and also in chemical production ? sorbitol and others. Viscosity of starch syrups belongs to the important physical properties, which are needed for chemical engineering calculation, modeling and evaluation of processes during starch syrups production and its use for food and non-food applications. The goal of this paper was the measurement and evaluation of viscosity of 4 various types of starch syrups with dextrose equivalent 34 - 95 %, dry substances 55 - 87 % and temperatures 20 - 85 °C. Viscosity was measured by means the viscometer Viscotester Haake VT 500/5012. The temperature and concentrations dependences of viscosity of starch syrups were obtained and evaluated.

  • Název v anglickém jazyce

    Viscosity of starch syrups

  • Popis výsledku anglicky

    Starch syrups are the basic products of starch industry. The main application possibilities of starch syrups there are as raw material in food production (confectionary, bakery, ice creams, beverages, fermentation production) and also in chemical production ? sorbitol and others. Viscosity of starch syrups belongs to the important physical properties, which are needed for chemical engineering calculation, modeling and evaluation of processes during starch syrups production and its use for food and non-food applications. The goal of this paper was the measurement and evaluation of viscosity of 4 various types of starch syrups with dextrose equivalent 34 - 95 %, dry substances 55 - 87 % and temperatures 20 - 85 °C. Viscosity was measured by means the viscometer Viscotester Haake VT 500/5012. The temperature and concentrations dependences of viscosity of starch syrups were obtained and evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CHISA 2010

  • ISBN

    978-80-02-02210-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Process Engineering Publisher, Novosad, J.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku