Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití bezpluchého ječmene a ovsa v různých potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P002283" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P002283 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/07:8P001995 RIV/46904841:_____/07:8P000973

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of naked barley and naked oat into various foods.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The utilization of naked oat and naked barley is a part of research project ?QF3291 Food and food supplements development on the base of cereals? supported by the National Agency for Agricultural Research. The attention was paid to breeding, cultivation,agricultural properties, malting and utilization in functional foods. Naked oat and naked barley provide one of the richest sources of dietary soluble fibre beta-glucans among cereals. Beta-glucans are prebiotics, have cholesterol-lowering effect and reduce cardiovascular disease risk. The flakes and flours were prepared from used or malted cereals and these raw materials were applied into various foods. The technologies used in dairy industry were employed to form dairy-like products with elevated health benefit. The fermentation by various starter cultures was tested, too. The flours were combined with both vegetable-based components and milk and other dairy components. Dairy-like products focused on the patients with lactose intoler

  • Název v anglickém jazyce

    Application of naked barley and naked oat into various foods.

  • Popis výsledku anglicky

    The utilization of naked oat and naked barley is a part of research project ?QF3291 Food and food supplements development on the base of cereals? supported by the National Agency for Agricultural Research. The attention was paid to breeding, cultivation,agricultural properties, malting and utilization in functional foods. Naked oat and naked barley provide one of the richest sources of dietary soluble fibre beta-glucans among cereals. Beta-glucans are prebiotics, have cholesterol-lowering effect and reduce cardiovascular disease risk. The flakes and flours were prepared from used or malted cereals and these raw materials were applied into various foods. The technologies used in dairy industry were employed to form dairy-like products with elevated health benefit. The fermentation by various starter cultures was tested, too. The flours were combined with both vegetable-based components and milk and other dairy components. Dairy-like products focused on the patients with lactose intoler

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče