Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití bezpluchého ovsa v průmyslové výrobě i domácnosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F10%3A00000155" target="_blank" >RIV/00027022:_____/10:00000155 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití bezpluchého ovsa v průmyslové výrobě i domácnosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bezpluchý oves je vhodný na využití zejména v pekařských a cukrářských výrobcích a výrobcích zdravé výživy. Z bezpluchého ovsa byly jsme připravili vločky, mouka a slad a tyto suroviny jsme dále využívali v navrhovaných výrobcích (např. chleba, slané tyčinky, perník, preclíky, kynuté chlebové placky, sušenky, palačinky, lívanečky, bábovka, bílkový chlebíček, náhrada ořechů v pečivu, ovesné a sladové nápoje). Bylo provedeno senzorické a nutriční hodnocení těchto výrobků. Navrhované receptury jsou využitelné v průmyslové výrobě i v domácnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilization of naked oat in industrial production and household

  • Popis výsledku anglicky

    The utilization of naked oats was a part of the research project ?Development of foods and food suplements based on cereals?. Attention was paid to naked oat also for utilization in bakery products and healthy food products. Flakes and flour were prepared from unprocessed and malted naked oats and these raw materiále were applied in various types of food products (for example bread, , straws, pretzels, arabian brad, biscuits, fancy bread, gaufres, egg-white bread, ginger bread, as the repace of nuts inthe bakery products, drinks from oats and malted oats). Sensory analysis was carried out and nutritional factors were determinated. Developed recepies are available for the commercial and home production.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus