Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vysokotlaké zpracování potravin a jejich alergenicita

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P007125" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P007125 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/07:9P000387

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    High pressure treatment of food and allergenicity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Recent studies reported that allergenicity of apple can be altered by high pressure (HP) treatment. Patients with allergy to birch pollen and apple were tested. Specific IgE to birch pollen allergen and apple, skin prick test with standardised commercialapple allergen extract, fresh apple modified under the pressure of 400,500 and 550 MPa for 3 and 10 minutes, prick to prick test with fresh apple were performed. Prick to prick test with fresh apple was more sensitive than skin prick test with commercial apple extract and specific IgE to apple in patients with oral allergy syndrom.We found decrease of allergenicity with material modified with pressure 400 MPa for 10 minutes and 450 and 500 MPa for 3 and 10 minutes. On the contrary, the material treatedat condition of 550 MPa for 3 minutes caused mild increase of skin prick test reactivity.

  • Název v anglickém jazyce

    High pressure treatment of food and allergenicity

  • Popis výsledku anglicky

    Recent studies reported that allergenicity of apple can be altered by high pressure (HP) treatment. Patients with allergy to birch pollen and apple were tested. Specific IgE to birch pollen allergen and apple, skin prick test with standardised commercialapple allergen extract, fresh apple modified under the pressure of 400,500 and 550 MPa for 3 and 10 minutes, prick to prick test with fresh apple were performed. Prick to prick test with fresh apple was more sensitive than skin prick test with commercial apple extract and specific IgE to apple in patients with oral allergy syndrom.We found decrease of allergenicity with material modified with pressure 400 MPa for 10 minutes and 450 and 500 MPa for 3 and 10 minutes. On the contrary, the material treatedat condition of 550 MPa for 3 minutes caused mild increase of skin prick test reactivity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06139" target="_blank" >2B06139: Inaktivace alergenů v potravinách pomocí vysokotlaké pasterace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    ALLERGY

  • ISSN

    0105-4538

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    s83

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    363-363

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus