Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Allergenicity of main birch allergen rBet v1 and high pressure treatment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000054" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000054 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Allergenicity of main birch allergen rBet v1 and high pressure treatment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of our study was to determine the influence of high-pressure treatment (HPT) on the structure and allergenicity of recombinant rBet v1, the main birch allergen and birch pollen extract. We treated buffered solutions of rBet v1 and birch pollen extract with high pressure (450-550 MPa) for a period of 10 minutes at temperatures between 30?50 °C. The structural changes in rBet v1 were studied using circular dichroism (CD) spectra. The greatest changes in the rBet v1 structure were found in samplestreated at 450 MPa at 30 °C. Samples treated at 500 and 550 MPa at 30°C (10 minutes) did not show any structural changes. The allergenic reaction to rBet v1 and the birch pollen extract was tested using the Western blot (WB). Pressures of 450 ? 550 MPa (10 minutes) at temperatures of 30, 40 and 50 °C did not change the allergenicity of the rBet v1 protein or the birch pollen extract compared with untreated samples.

  • Název v anglickém jazyce

    Allergenicity of main birch allergen rBet v1 and high pressure treatment

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our study was to determine the influence of high-pressure treatment (HPT) on the structure and allergenicity of recombinant rBet v1, the main birch allergen and birch pollen extract. We treated buffered solutions of rBet v1 and birch pollen extract with high pressure (450-550 MPa) for a period of 10 minutes at temperatures between 30?50 °C. The structural changes in rBet v1 were studied using circular dichroism (CD) spectra. The greatest changes in the rBet v1 structure were found in samplestreated at 450 MPa at 30 °C. Samples treated at 500 and 550 MPa at 30°C (10 minutes) did not show any structural changes. The allergenic reaction to rBet v1 and the birch pollen extract was tested using the Western blot (WB). Pressures of 450 ? 550 MPa (10 minutes) at temperatures of 30, 40 and 50 °C did not change the allergenicity of the rBet v1 protein or the birch pollen extract compared with untreated samples.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06139" target="_blank" >2B06139: Inaktivace alergenů v potravinách pomocí vysokotlaké pasterace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    High Pressure Research

  • ISSN

    1477-2299

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000274675700041

  • EID výsledku v databázi Scopus