Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Allergenicity of main celery allergen rApi g1 and high pressure treatment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000050" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000050 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Allergenicity of main celery allergen rApi g1 and high pressure treatment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The structural changes and allergenicity of recombinant main celery allergen rApi g1 caused by the high pressure were studied. We have treated the buffer solutions of rApi g1 by high pressure at 500 MPa for pressure holding times 10 and 20 minutes and holding time temperatures 30, 40 and 50°C. The structural changes were studied by circular dichroismus CD spectra. The allergenic reaction of the rApi g1 was tested by the Western blot. The greatest changes of the structure were found at samples treated by500 MPa at 50°C. The samples treated at this temperature at pressure levels 400, 450 a 500 MPa held for 10 and 20 minutes showed that protein structure changes are positively correlated with pressure. Western blot evidenced that pressure 500 MPa held for 10-20 minutes at temperatures 30-50°C did not change the allergenicity of the rApi g1 protein compared with untreated sample.

  • Název v anglickém jazyce

    Allergenicity of main celery allergen rApi g1 and high pressure treatment

  • Popis výsledku anglicky

    The structural changes and allergenicity of recombinant main celery allergen rApi g1 caused by the high pressure were studied. We have treated the buffer solutions of rApi g1 by high pressure at 500 MPa for pressure holding times 10 and 20 minutes and holding time temperatures 30, 40 and 50°C. The structural changes were studied by circular dichroismus CD spectra. The allergenic reaction of the rApi g1 was tested by the Western blot. The greatest changes of the structure were found at samples treated by500 MPa at 50°C. The samples treated at this temperature at pressure levels 400, 450 a 500 MPa held for 10 and 20 minutes showed that protein structure changes are positively correlated with pressure. Western blot evidenced that pressure 500 MPa held for 10-20 minutes at temperatures 30-50°C did not change the allergenicity of the rApi g1 protein compared with untreated sample.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06139" target="_blank" >2B06139: Inaktivace alergenů v potravinách pomocí vysokotlaké pasterace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    High Pressure Research

  • ISSN

    1477-2299

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000274675700042

  • EID výsledku v databázi Scopus