Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bezlepkové pivo - nová šance pro celiaky?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P007154" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P007154 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/07:8P002284

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Gluten-free beer: a new chance for celiacs?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Brewers make beer from malted barley and therefore, beer is excluded from the diet of celiacs. This assumes that beer has the potential to trigger the autoimmune response characteristics of the condition, however, there is no evidence to that effect. TheCzech Republic is the world?s number one beer nation with and annual consumption of almost 160 litres of beer per capita. Beer constitutes an important part of the diet for a significant section of the Czech population. It results in the fact, that manyadult celiacs, mainly men, are unhappy and feel a certain discomfort, because their favourite beer is forbidden for them. Several doctors allow their adult patients approximately one glass of beer a week, but one glass a week is not sufficient for the most adult patients. One drink labelled gluten-free beer based on buckwheat and millet is available on the market in the Czech Republic, whose price is unacceptable for the most patients. One of the possible solution is the brewing of glut

  • Název v anglickém jazyce

    Gluten-free beer: a new chance for celiacs?

  • Popis výsledku anglicky

    Brewers make beer from malted barley and therefore, beer is excluded from the diet of celiacs. This assumes that beer has the potential to trigger the autoimmune response characteristics of the condition, however, there is no evidence to that effect. TheCzech Republic is the world?s number one beer nation with and annual consumption of almost 160 litres of beer per capita. Beer constitutes an important part of the diet for a significant section of the Czech population. It results in the fact, that manyadult celiacs, mainly men, are unhappy and feel a certain discomfort, because their favourite beer is forbidden for them. Several doctors allow their adult patients approximately one glass of beer a week, but one glass a week is not sufficient for the most adult patients. One drink labelled gluten-free beer based on buckwheat and millet is available on the market in the Czech Republic, whose price is unacceptable for the most patients. One of the possible solution is the brewing of glut

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče