Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beer and celiac disease

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230001085" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0001085 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beer and celiac disease

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Celiac disease is a lifelong condition caused by gluten intolerance. The only therapy is a gluten-free diet, i.e. a complete exclusion of barley, rye, barley, oats and products made from them. Beers from retail shops were analyzed using the ELISA methodto assess suitability of beer consumption for people with celiac disease. 33 samples of Czech and foreign beers were analyzed, gliadin contents varied from <5.0 do 1335.5 mg/l.

  • Název v anglickém jazyce

    Beer and celiac disease

  • Popis výsledku anglicky

    Celiac disease is a lifelong condition caused by gluten intolerance. The only therapy is a gluten-free diet, i.e. a complete exclusion of barley, rye, barley, oats and products made from them. Beers from retail shops were analyzed using the ELISA methodto assess suitability of beer consumption for people with celiac disease. 33 samples of Czech and foreign beers were analyzed, gliadin contents varied from <5.0 do 1335.5 mg/l.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FI-IM5%2F067" target="_blank" >FI-IM5/067: *Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10-11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    321-323

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus