Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pivo se sníženým obsahem glutenu a způsob jeho výroby

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000841" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000841 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1411751&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1411751&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pivo se sníženým obsahem glutenu a způsob jeho výroby

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pivo se sníženým obsahem glutenu vyrobené ze sladiny obsahující 50 až 100 % hmotnostních ječného sladu, přičemž toto pivo obsahuje maximálně 10 mg glutenu na 100 g sušiny. Způsob výroby tohoto piva se sníženým obsahem glutenu, zejména piva vhodné pro celiatiky, obsahujícího sypání ječného sladu 50 až 100 % hmotnostních, přičemž ječný slad obsahuje gluten, spočívá ve snižování obsahu glutenu ve vyrobeném pivu srážením bílkovin taninem a/nebo hydrolýzou bílkovin proteázami a/nebo náhradou části ječného sladu do 50 % hmotnostních sladem z pohanky a/nebo škrobovými sirupy, přičemž maximální obsah glutenu je 10 mg na 100 g sušiny.

  • Název v anglickém jazyce

    Beer with reduced content of gluten and the method of its production

  • Popis výsledku anglicky

    Beer with a reduced gluten content produced from a wort comprising 50-100% by weight of barley malt, wherein the beer contains a maximum of 10 mg of gluten per 100 g dry weight. A method of production of beer with a reduced content of gluten in particular beer suitable for celiac containing barley malt proportion of 50 to 100% by weight, the barley malt contains gluten, consists in reducing the content of gluten in the produced beer by proteins precipitation with tannin and / or hydrolysis of proteins by proteases and / or by replacing part of barley malt to 50% by weight of malt from buckwheat and / or starch syrup, and the maximum gluten content is 10 mg per 100 g dry weight.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FI-IM5%2F067" target="_blank" >FI-IM5/067: *Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    303804

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    28. 3. 2013

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence