Pivo se sníženým obsahem glutenu a způsob jeho výroby
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000841" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000841 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1411751&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1411751&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pivo se sníženým obsahem glutenu a způsob jeho výroby
Popis výsledku v původním jazyce
Pivo se sníženým obsahem glutenu vyrobené ze sladiny obsahující 50 až 100 % hmotnostních ječného sladu, přičemž toto pivo obsahuje maximálně 10 mg glutenu na 100 g sušiny. Způsob výroby tohoto piva se sníženým obsahem glutenu, zejména piva vhodné pro celiatiky, obsahujícího sypání ječného sladu 50 až 100 % hmotnostních, přičemž ječný slad obsahuje gluten, spočívá ve snižování obsahu glutenu ve vyrobeném pivu srážením bílkovin taninem a/nebo hydrolýzou bílkovin proteázami a/nebo náhradou části ječného sladu do 50 % hmotnostních sladem z pohanky a/nebo škrobovými sirupy, přičemž maximální obsah glutenu je 10 mg na 100 g sušiny.
Název v anglickém jazyce
Beer with reduced content of gluten and the method of its production
Popis výsledku anglicky
Beer with a reduced gluten content produced from a wort comprising 50-100% by weight of barley malt, wherein the beer contains a maximum of 10 mg of gluten per 100 g dry weight. A method of production of beer with a reduced content of gluten in particular beer suitable for celiac containing barley malt proportion of 50 to 100% by weight, the barley malt contains gluten, consists in reducing the content of gluten in the produced beer by proteins precipitation with tannin and / or hydrolysis of proteins by proteases and / or by replacing part of barley malt to 50% by weight of malt from buckwheat and / or starch syrup, and the maximum gluten content is 10 mg per 100 g dry weight.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FI-IM5%2F067" target="_blank" >FI-IM5/067: *Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo)</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
303804
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
28. 3. 2013
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence