Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pohankový slad vhodný pro přípravu piva pro konzumaci celiatiky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000547" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000547 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pohankový slad vhodný pro přípravu piva pro konzumaci celiatiky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řešení se týká pohankového sladu využitelného jako částečná náhražka ječného sladu pro přípravu piva vhodného pro konzumaci celiatiky splňující normou stanovenou hodnotu obsahu glutenu v sušině při zachování senzorických vlastností tradičního českého piva. Pohankový slad podle technického řešení je zastoupen ve směsi s ječným sladem v množství maximálně 50 hmotn. % celkové hmotnosti směsi, přičemž tato směs obsahuje minimálně 82 % hmotnostních extraktu v sušině, doba zcukření je maximálně 60 minut, vykazuje maximálně 75% prokvašení, maximální barvu 4,5 [j. EBC] a dále obsahuje 100 - 250 ?g/100 ml rutinu. Pohankový slad je také vhodný pro přípravu bulguru 2 h hvozděním při 105 °C ke konzumaci samostatně jako pochutina nebo jako přísada k ochucení jinýchpotravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Buckwheat malt suitable for preparation of beer suitable for celiacs

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution relates to buckwheat malt which is usable as a partial substitute of barley malt for preparation of beer suitable for persons with celiac disease and which fulfils the content of dry matter gluten given by the standard while maintaining characteristics of traditional Czech beer. According to the technical solution, buckwheat malt is represented in the mixture with barley malt in the maximal amount of 50 % vol. of the total mixture weigh, this mixture contains minimally 82 % vol. in dry matter extract, maximal saccharification time is 60 minutes, it exhibits maximally 75% attenuation, maximal color 4.5 [EBC] and further it contains 100 - 250 ?g/100 ml of rutin. Buckwheat malt is also suitable for preparation of bulgur with 2 h kilningat 105 °C for consumption alone or as an additive to other foodstuffs.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FI-IM5%2F067" target="_blank" >FI-IM5/067: *Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    20730

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence