Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Methods for the determination of allergenic substances in foods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000059" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000059 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Methods for the determination of allergenic substances in foods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Within the framework of the research project ELISA methods for the quantitative determination of allergenic substances in foodstuff and raw materials were developed. ELISA kits for allergenic proteins of milk (casein, beta-lactoglobulin and BSA) egg white proteins and mustard proteins were validated and collaborative studies were performed to prove the validation of the ELISA methods developed. Various methods of extraction were tested. The parameters as a limit of detection, as a limit of quantification, robustness, repeatability and accuracy were determined. A broad range of zero matrices for allergens were tested as well. The ELISA kits are suitable for the determination of allergens according to EU legislation Directive 2005/26/EC and Directive 2006/142/EC in the laboratories focused on this topic.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods for the determination of allergenic substances in foods

  • Popis výsledku anglicky

    Within the framework of the research project ELISA methods for the quantitative determination of allergenic substances in foodstuff and raw materials were developed. ELISA kits for allergenic proteins of milk (casein, beta-lactoglobulin and BSA) egg white proteins and mustard proteins were validated and collaborative studies were performed to prove the validation of the ELISA methods developed. Various methods of extraction were tested. The parameters as a limit of detection, as a limit of quantification, robustness, repeatability and accuracy were determined. A broad range of zero matrices for allergens were tested as well. The ELISA kits are suitable for the determination of allergens according to EU legislation Directive 2005/26/EC and Directive 2006/142/EC in the laboratories focused on this topic.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2009

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000269005600117

  • EID výsledku v databázi Scopus