Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nejčastější mýty o mléce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F10%3A00000199" target="_blank" >RIV/00027022:_____/10:00000199 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nejčastější mýty o mléce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jsou popsány a vyvracovány základní mýty spojené se spotřebou mléka. Mezi ?mléčné? mýty patří názory, že mléko je výhradně určeno pouze mláďatům savců, že ve starším věku způsobuje zahleňování organismu, že běžně používaná homogenizace zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, a dokonce, že v mlékárnách se nahrazuje mléčný tuk řepkovým olejem. Úsměvná je i statistika, že pití mléka u mladistvých zvyšuje jejich sklon ke kriminalitě.

  • Název v anglickém jazyce

    The most frequent myths about milk

  • Popis výsledku anglicky

    There are describe and explodes the main myths connected with milk consumption. Between ?milk? myths belongs, that milk is exclusively adressed only for mammal´s young, that can induce intestin mucusation in the older age, than increasing the risk of cardiovascular deseases in the case of consumption homogenisated milk and that in dairies the milk fat is replaced with the rape oil. The statistic interpretation, that milk drinking inceases the rate of young criminal persons, is smiling.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus